گوگل آنالیتیکس ابزار رایگانی برای تجزیه و تحلیل سایت شماست که کمک می کند تا تعداد بازدیدکنددگان، نحوه ورود آنها به سایت، مدت زمان سپری شده در سایت شما و هر آنچه به سنجش عملکردتان کمک می کند را در اختیار می گذارد.
بررسی صحیح آمار و استخراج اطلاعات مفید از آن می تواند بهترین راه برای فروش یا معرفی شما به کاربران هدف باشد که به کمک آمارگیرها میسر شده است.
امروزه حدود 50 میلیون وب سایت در سراسر دنیا از Google Analytics استفاده می کنند که نشانگر قدرت و توانایی بالای این سرویس گوگل در تحلیل سایت هاست.
همراه وبلاگ وبزی باشید تا در ادامه نحوهی راه اندازی گوگل انالیتیکس برای وب سایت را یاد بگیریم.
پیشنهاد می کنیم این مقاله را هم بخوانید: آموزش ثبت سایت در گوگل
برای اولین قدم کافیست عبارت Google Analytics را در سرچ کنید از طریق این لینک مستقیما وارد سایت شویم.
در صورتی که اکانت گوگل دارید می توانید به سادگی و با وارد کردن مشخصات خود لاگین کنید. (همان اکانتی که برای ورود به جیمیل و دیگر سرویس های گوگل استفاده می کنید.) در صورتی که قصد دارید با اکانت جداگانه ای از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید، می توانید با استفاده از گزینه Create Account حساب کاربری خود را ایجاد نمایید.
در قدم بعدی با پنجره New Account مواجه می شویم. در قسمت اول گزینه Website را انتخاب می کنیم.
در ادامه برای حساب کاربری و سایت تان یک نام برگزینید. در قسمت Website URL آدرس سایت تان را وارد کنید. با انتخاب یک دسته بندی از قسمت Industry Category مشخص کنید سایت شما در کدام زمینه فعالیت می کند.
در قسمت بعدی Reporting Time Zone با انتخاب ایران موقعیت زمانی را روی +4:30 GMT قرار دهید.
و در نهایت روی گزینه Get Tracking ID کلیک کنید.
در پنجره ی باز شده یک کشور را انتخاب کنید. (متاسفانه به خاطر محدودیت ها امکان انتخاب ایران وجود ندارد.) تیک هر دو موافقت نامه را بزنید و در نهایت روی گزینه I Accept کلیک کنید.
در مرحله بعد گوگل یک کد در اختیار شما قرار میدهد تا اثبات کنید که صاحب واقعی سایت هستید. به این منظور از قسمت Global Site Tag کد موردنظر را کپی کنید.
حال وارد پنل مدیریت سایت خود در وبزی میشویم به قسمت تنظیمات مراجعه می کنیم.
در بخش گوگل و در کادر " کد آمارگیر مثل گوگل آنالیتیکس" کد بدست آمده را قرار میدهیم.
به عنوان آخرین قدم، به گوگل انالیتیکس بر می گردیم، با کلیک روی گزینه Home می توانیم اطلاعات کلی از وب سایت، کاربران آنلاین و سایر آماری که به مرور کامل تر می شوند را بدست آوریم.
تبریک می گوییم! گوگل آنالیتیکس به طور کامل روی وب سایت شما نصب شده است!
حالا به کمک ابزار های قدرتمند می توانید به شکل حرفه ای تری سایت خود را مدیریت کنید. مخاطب هایتان را بشناسید و برای افزایش آنها راهکار های جدیدی در نظر بگیرید.
در ادامه می توانید مقالات آموزشی گسترده ای پیرامون کار با آمارگیرها، معرفی امکانات و ابزار های آنها و نحوه استفاده صحیح و کاربردی را در وبلاگ وبزی بخوانید.